Share

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2013 môn Anh (có đáp án)

- Chuyên mục

Sự Kiện : Đề thi thử THPT 2013 , Đề thi tốt nghiệp THPT 2014

Có thể bạn quan tâm

Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2013 môn Anh (có đáp án)

ĐỀ SỐ 20                                    MÔN TIẾNG ANH 12

 Thời gian làm bài 60 phút

I. PHONETICS  

B. Sound

1. A. unwise                            B. develops          C. values                        D.  equals

2. A. animal                   B. contaminate     C. habitat                                D. endangered

3.  A. played                            B. cooked             C. laughed                      D watched

A. Stress

4. A. disaster                 B. encounter                  C. determine                  D.  government

5. A. habitat                   B. reference                    C. requirement               D. candidate

6. A. interview               B. computer         C. equipment                 D. Atlantic

III. ERROR RECOGNITION

7. The people who waiting outside are becoming impatient.

        A                  B                              C                         D

8 . He apologized about not coming to the meeting.

                  A          B              C        D

9.  These televisions are all too expensive for we to buy at this time.

          A                                       B                    C                   D   

10. Linda asked her father that he was going to New York the next Sunday.

                                     A     B                 C                                D

11. If you had gone to bed early last night, you wouldn’t have been so sleepy now

                       A                                B                            C                            D

READING

Read the passage and choose the best answer A, B, C, D:

  The elephant is the largest animal to walk on Earth. An elephant can carry a load of 1,200 pounds. They eat 300 pounds of food a day. An elephant baby can weigh 200 pounds at birth. Elephants can live up to 70 years. Elephants can be trained to carry logs with their trunks. They also use their trunks for drinking water, bathing, eating and communicating. There are two kinds of elephants : the African elephant and the Indian elephant. African elephant can be characterized as larger ears. The African elephant grows up to 10 feet and weighs as much as 12,000 pounds. The Indian elephant grows up to 9 feet tall, and weighs up to 800 pounds. This elephant is characterized as smaller ears. Another name for the Indian elephant is the Asian elephant.

12. What is the topic of the passage?

A. African elephant   B. Indian elephant        C. Elephants        D. Elephants' trunks

13. How much does a baby elephant weigh at birth?

A. 70 pounds            B. 200 pounds             C. 300 pounds D. 1,200 pounds

14. According to the passage, elephants can use their trunks for the following activities,

EXCEPT……………………

A. Bathing                B. Communicating       C. Sleeping                 D. Drinking

15. Which kind of elephant is the largest?

A. The Indian elephant                                  B. the African elephant       

C. the Asian elephant                                    D. the Indian and Asian elephant

16. An Indian elephant has……………………  than an African elephant.

A. a longer tail     B. a stronger trunk                  C. smaller ears     D. bigger teeth

Choose the word or phrases that beast fits the blank space in the following passage:

The 22nd Southeast Asian games successfully closed in Ha Noi. Prominent among 40.000spectators at the closing ………17…………… at My Dinh Stadium were  Party  Secretary General Nong Duc Manh, Vice President Truong My Hoa and leaders of the Asian Sport Federation.

          A spectacular art …………18………… programme with the participation of 300 musicians and 500 artists was …………19………… to welcome the success of the Games. Singaporean swimmer Yeojoscelin who won six gold medals and Vietnamese marksman Nguyen Manh Tuong who owned five gold medals during the Games were awarded the most …………20………… athlete title.

          Nguyen Danh Thai, Minister – Chairman of the State Committee for Physical Training and Sports, President of the 22nd SEA Games Council and Head of the 22nd SEA Games Organising Committee, ………21…………… that the Games have successfully concluded after boisterous competition days. All activities took place …………22………… scheduled in an …………23………… of solidarity and friendship among Southeast Asian people.

          With the Vietnamese Government and people’s efforts and international support, the 22nd SEA Games have become a festival that impressed people …………24………… the spirit of “ solidarity, cooperation for peace and development”. The 22nd SEA Games are not only a song of honesty and nobility in competition and organising competition but …………25………… a sign of a bright future for the development of regional sports

          After Vietnamese singer My Linh and a Philipine singer sang the song “ For the World of Tomorrow “, Minister Nguyen Danh Thai and Chairman of the Ha Noi People’s committee Hoang Van Nghien handed over the SEA Games Flag to the Chairman of the Olympic Committee and the dead of the Philipine sport team, ………26……………the host country of the SEA Games – the Philipines 2005.

17. A. meeting               B. forum               C. celebration                 D. ceremony

18. A. performing                    B. performed        C. performance              D. performances

19. A. put                      B. held                  C. organizes                   D. B & C

20. A. outstanding                   B. upmost            C. best                           D. top

21. A. said                     B. affirmed           C. stated                        D. all are correct

22. A. like                      B. as                     C. to                               D. with

23. A atmosphere                    B. environment    C. aspect                        D. surroundings

24. A. of                        B. with                 C. for                             D. under

25. A. also                     B. well                  C. as                              D. of

26. A represent              B. represented      C. representing              D. behalf of

II. GRAMMAR AND VOCABULARY

27. My little brother is very …………………………. collecting sea shells.

A. keen in                      B. keen on                      C. fond on            D. interested of 

28. Your car is too dirty ! When did you have it ………………………?

A. wash                                   B. be washed       C.being washed              D. washed 

29 She asked  me ………I had done before coming there.

         A. that        B. when         C. then           D. what

30. The harder you try, …………..you will get.

A. the better results       B. the results are better   C. the more better results  

D. the best results

31. I knew they were talking about me………they stopped when I entered the room.

A. despite        B. so that     C. because       D. therefore

32. Nobody knows why she left so suddenly without saying a word,……….?

A. Isn’t it        B. Does he      C. Don’t they    D. Do they

33. ……………you work, …………………money you earn.

A. The harder / the more   B. The hardest / the more   C. The harder / the most     

D. The more harder / the more

   34. . “Would you like to come to have dinner with my family tonight?”

         He ………..me to come to have dinner with his family that night.

           A. invited              B. begged                 C. ordered                   D. advised

35. The woman asked………………… get lunch at school.

A. can the children                  B. whether the children could

C. If the children can               D. could the children

36. “Don’t forget to go to the supermarket after work.”

     She …………her husband to go to the supermarket after work.

          A. warned        B. asked                 C. reminded          D. ordered

 37.Do you know the woman  …………………….. over there

        A. who sit         B. sat          C. sitting                   D. sits     

38. Her mother cant stand……………………..her at home all day

    A. to see           B. seeing               C. see                             D. seen

39. She………………. a letter at the moment

    A. writes          B. is writing               C. has written          D. are writing

40. Some rare animals are in danger of………………..

    A. extinct                   B. extinction         C. extinguish                  D. extinguishing

41. Work hard and you will……………..

    A. success                  B. succeed   C. successful                  D. successfully

42. He ……………… from Danang university before he got married

    A. had graduated       B. graduated                  C.has graduated   D. graduates

43. His grandmother died…………..the age of 90

    A. in                 B. at            C. of           D. on

44. We were made……………………fifty new words every week.

A. to learn                      B. learning                     C.learn        D. for learning  

45. A computer can store…………………… of information.

A. large amount             B. a large number C. large number             D.a large amount

IV. WRITING

46. It is believed that the man escaped in a stolen car.

A. The man is believed to have escaped in a stolen car.                 

 B. The man is believed to be escaped in a stolen car.                  

C. The man was believed to be escaped in a stolen car.

D. They believed that the man stole the car.

47.  They spent a lot of money on food and clothes.

A. A lot of money was spent on food and clothes.

 B. A lot of money were spent on food and clothes.

C. A lot of money on food and clothes were spent.

D. Money was spent a lot on food and clothes.

48. The thieves wore gloves so as to avoid leaving any fingerprints.

A. The thieves wore gloves so as to not leave any fingerprints.

B. The thieves wore gloves so that not leave any fingerprints.

C. The thieves wore gloves in order not to leave any fingerprints.

D.  The thieves wore gloves in order to not leave any fingerprints.

49. “ Don’t forget to phone the police,” she said.

A. She reminded him not forget to phone the police.

B. She told him to forget not to phone the police.

C. She reminded him to phone the police.

D. She reminded him about phoning the police.

50. The coffee was too hot for me to drink.

A. The coffee is so hot that I can’t drink it.             B. The coffee is so hot that I can’t drink.

C. The coffee was so hot that I couldn’t drink.  D. The coffee was so hot that I couldn’t drink it.

ĐÁP ÁN ĐẾ 20

ANSWER

          1. B   2. D   3.A    4. D   5. C   6. A   7. B   8. B   9. C   10. B

          11.C  12. C 13.B  14.C  15.B  16.C  17.D  18.C  19.D  20.A

21.D  22.B  23.A  24.B  25.A  26.C  27B.  28.D  29.D  30.A

31.C  32.D  33.A  34.A  35.B  36.C  37.C  38.B  39.B  40.B

41.B  42.A  43.B  44.A  45.D  46.A  47.A  48.C  49C   50.D

Nguồn : 24h.com.vn

Từ khóa bài viết:

"Đề thi thử tốt nghiệp THPT 2013 môn Anh (có đáp án)":